Semalam umi ade upload pic ikan tenggiri jeruk goreng. Alamak...meleleh air liur bila teringat post tu. Dah tu, siap tag kite lagi. So, disebabkan pic tu timbullah idea nak goreng ikan kembung tu then buat cicah dengan kicap air asam. Fuhlamakk!! terangkat babe!!
So, apa tunggu lagi. Nak buat kicap air asam ni senang je k.
Resepi Kicap Air Asam
Bahan-bahan
1/4 biji Tomato
1/4 biji Bawang BESAR
5 biji cili (ikut kesesuaian. Kalau nak pedas lagi, tambah lagi yer)
Kicap Lemak
1 bijiLimau Nipis
Cara-cara
1. Hiris Cili. Potong Bawang Besar and Tomato bentuk dadu.
2. Letak dalam mangkuk.
3. Tuang kicap and perah asam limau.
4. Gaul rata dan nikmati!
Wallah, senang, cepat, dan menyelerakan!
Makan dengan ikan goreng/ikan bakar. Confirm bertambah-tambah nasi erk!
Selamat mencuba!
2 comments:
Makan ngn ikan goteng atau ikan bakar memag terbaik!!
Makan ngn ikan goteng atau ikan bakar memag terbaik!!
Post a Comment